2011-11-14 16:38:39• hírek • Kocsis Zoltán

Alakítják a 14-es negyed bérelhető parkolóit

Illusztráció
Illusztráció

Hétfőtől a Parkolási Felügyelet munkatársai a 14-es lakónegyedben elkezdik kialakítani azokat a parkolóhelyeket, amelyeket az autóval rendelkező lakók kibéreltek illetve kibérelhetnek. Egyelőre a parkolók 1/3 „kelt" el, ám Adrian Neacsu reméli, hogy valamennyi autós „biztosra megy majd" és helyet bérel magának.

A Parkolási Felügyelet vezetője elmondta, hogy a 14-es lakónegyedben megközelítőleg 850 parkolót alakítottak ki az elmúlt egy-két átalakításai nyomán. Az autósok egyelőre 500-600 bérleti szerződést igényeltek. „Egyéb városokban működő kollégáink azt tapasztalták, hogy a rendszer elindítása után rövid idő alatt mindenki bérel majd magának helyet. Ezt várjuk Szatmárnémeti esetében is", mondta Neascu.

Aki elmagyarázta, hogy a parkoló helyek megvonalazását, a táblák kihelyezését a negyed azon részeiben kezdik meg, ahol több igénylés történt eddig. Azt azonban nem tudta pontosan megmondani, hogy az ominózus negyedben pontosan hány autó van, hány parkolóhelyre lenne tehát szükség. Ez ügyben kollégájához, Marius Jercához irányított, aki aztán készségesen elmondta, hogy felméréseik szerint 771 jármű tulajdonosai laknak a 14-es negyedben. Közülük azonban, magyarázta Jerca, nem mindenki igényelt parkolóhelyet, már csak azért sem, mert legkevesebb 48 garázs is van a negyedben. Legalább ez az a szám, akik rendszeresen fizetik a szükséges adókat és illetékeket a garázsok után. A garázsok tényleges száma azonban ennél valamivel nagyobb.

Jerca elmondta továbbá, hogy egyelőre 245 bérleti igénylést hagyott jóvá a Parkolási Felügyelet. Hozzátette, hogy az időjárási körülmények függvényében nem biztos, hogy idén befejezik a hétfőn megkezdett munkálatokat. Jövőre viszont már a 16-os negyedben elkezdenék a bérleti rendszer kialakítását.

Egy parkoló éves bérleti díja mellesleg 200 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: